Back

Torna el programa Cooperatives de Joves i t’estem buscant!

Ja et pots apuntar a l’edició de Mataró d’aquest programa formatiu sobre cooperativisme per a joves.

Alguna vegada t’has plantejat com és el procés de construir una cooperativa des de zero? Tens entre 18 i 29 anys i t’agradaria obrir el teu ventall de possibilitats de cara al teu futur laboral?

Si has respost que sí a alguna d’aquestes preguntes… T’estem buscant! El juny de 2022 torna Cooperativa de Joves, un programa formatiu promogut i finançat pel Departament d’Empresa i Treball i el d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya; i impulsat per l’Escola Lliure El Sol, el Grup ECOS i Labcoop on aprendràs a crear i desenvolupar una cooperativa en format simulació, amb altres joves que tenen interessos similars als teus i de la mà de facilitadores que compten amb una  àmplia trajectòria en el món de l’economia social i solidària. 

El programa s’inspira en les cooperatives juvenils de serveis del Quebec que, des de fa més de 30 anys, acompanyen grups de joves a posar en marxa cooperatives de forma autogestionada. A Catalunya, el model es replica amb èxit des de fa 4 anys i ja són més de 40 les persones que han viscut aquesta experiència formativa. Enguany, se celebrarà una nova edició de Cooperativa de Joves a Mataró, oberta a joves (entre 18 i 29 anys) de tota la comarca del Maresme

De les anteriors edicions han sorgit cooperatives efímeres vinculades a la sostenibilitat i reducció de la petjada ecològica, com és el cas de Recooperem i Planta’t; pensades per facilitar l’accés a la formació vinculada a l’economia solidària, com van fer amb la creació de l’Esstoig, o bé orientades a fomentar el consum conscient i de proximitat, que era l’objectiu de La Panera. Fruit d’aquest programa també va néixer La Traductiva, una associació de joves traductores i lingüistes. 

Per apuntar-t’hi, només cal que en tinguis ganes! No cal experiència prèvia ni cap projecte pensat ja que “es tracta de conèixer i fer créixer les pròpies capacitats dins d’una dinàmica de creació des de zero inspirada pels valors cooperatius”, tal com ho expliquen les impulsores del programa. 

Cooperativa

Per què t’has d’apuntar a Cooperativa de Joves?

  • Per experimentar un procés vivencial emmarcat en el món de l’emprenedoria col·lectiva i el cooperativisme 
  • Per descobrir un model d’economia alternatiu, basat en valors com la democràtica interna, l’horitzontalitat i el feminisme
  • Per ampliar els teus coneixements sobre gestió, màrqueting, finançament, aspectes jurídics i comunicació de les cooperatives, entre molts altres conceptes. 
  • Perquè és un programa 100% gratuït que t’obrirà portes de cara al teu futur laboral
  • Perquè les participants disposareu de 3000€ que gestionareu vosaltres mateixes per tirar endavant un projecte cooperatiu.

Inscriu-te ara de forma gratuïta i prepara’t per viure una experiència que et transformarà!

apostrof
apostrof