Back

Torna la Comunificadora, un programa d’impuls i acompanyament a projectes col·laboratius

Ja estem a punt d’inaugurar la cinquena edició de La Comunificadora, el programa d’impuls de Barcelona Activa i femProcomuns adreçat a projectes d’economia col·laborativa amb enfocament procomú, és a dir, aquells que aposten per la producció i autogestió comunitària d’un recurs compartit; un model de producció entre iguals, de governança democràtica i de coneixement lliure i obert. El programa està impulsat per Barcelona Activa i, un any més, compta amb la col·laboració de LabCoop.

Aquesta iniciativa s’adreça a projectes de l’economia col·laborativa; aquells que es basen en la col·laboració entre persones per produir un bé o un servei que aporta alguna cosa al bé comú. Es tracta de projectes que utilitzen les plataformes digitals per treballar conjuntament, amb una governança participativa i democràtica i organitzant la producció a través de relacions justes entre totes les participants. El coneixement, a més, es comparteix a través de llicències obertes.

La cinquena edició de La Comunificadora tindrà lloc de febrer a maig de 2021. El programa comença amb una primera fase ‘La Comunificadora s’engega’, oberta a tothom, per poder treballar els projectes que es presentaran al procés de selecció. La segona fase del programa, amb els projectes seleccionats, començarà el març i finalitzarà el maig de 2021. En aquesta fase, a partir d’una diagnosi inicial, s’ofereix un itinerari que consta de tallers formatius i de capacitació, espais de treball col·laboratiu, tutories i assessorament individual i personalitzat i activitats de trobada amb iniciatives de l’economia social i solidària.

Si teniu ganes de generar relacions econòmiques entre iguals i de compartir els recursos en lloc de posseir-los, aquest programa és per a vosaltres! Si voleu aportar les vostres habilitats de desenvolupament, de tecnologia lliure, o d’altres àmbits, us estem esperant!

Per apuntar-vos a les sessions informatives que tindran lloc el dijous 21 gener de 12 a 13 h i el dilluns 25 gener de 16 a 17h, ho podeu fer aquí.

labcoop
labcoop